Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі продовжили 12-й тролейбус до ж/м Перемога-6

Подарунок мешканцям ж/м Перемога-6 – подовжений маршрут 12-го тролейбусу. За традицією, до Дня міста у Дніпрі розширяють мережу електротранспорту

«Це так зручно, хлопці, як добре, я не вірю що у нас пішов тролейбус, я не вірю цьому. Я чекала дня міста, я ніч не спала», — не стримує емоцій пані Олександра, мешканка жилого масиву.

Раніше мешканців цього району від найближчої тролейбусної зупинки відділяв майже кілометр. Відтепер зупинки встановили на кожні 250 метрів по проспекту Героїв. Бачення проблеми прийшло й завдяки особистому досвіду міського голови. 

«Я дуже добре знаю житловий масив Перемога, я тут народився, я тут прожив, тут живе моя сестра, мої родичі, всі мої племінники, тому “Перемога” для мене — це рідний дім», — розповідає міський голова Дніпра.

На подію чекали майже три роки. На відкриття зібралось декілька сотень жителів, аби вперше проїхати подовженого маршрутом 12-го тролейбусу.   

«То что это такой длинный маршрут, это меня не смущает, но если он конечно ведет в точку, в которую мне надо, тогда нормально всё. Мне нравится что продлили маршрут», — зазначає Арина, мешканка житлового масиву Перемога-6.

«Збільшення протяжності має вплинути на пасажиропотік і прибутки. Я гадаю, що збільшиться пасажиропотік з цим, а також і виручка», — каже Віталій Махінько, кондуктор громадського транспорту. 

Ідея подовження маршруту з’явилась ще у радянські часи, у момент забудови житлового масиву. Реалізували її лише цьогоріч. Більш ніж два роки місцева влада готувалась до запуску. Комунальники реконструювали тягові підстанції, влаштовували контактну мережу та оновлювали рухомий склад.

«Нам вдалося продовжити 12-й маршрут тролейбуса до провулка Добровольців, для того щоб вже в повному обсязі перемога шоста могла користуватися інфраструктурою громадського електротранспорту та дуже зручно пересуватися по місту», — пояснює Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури

10-й та 6-й маршрути на Перемозі — курсують без змін. Таким чином, увесь житловий масив охоплений тролейбусним рухом.