Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на 12 кварталі створили безпечний двір

Як зробити свій двір безпечним та гарним? Рецепт добре знають мешканці 9-го будинку на Інженерній вулиці, що на 12-му кварталі. Їхня прибудинкова територія за 3 роки перетворилася із небезпечного місця – у зразковий двір. У чому секрет – у сюж

Іллі девять. Під час літніх канікул майже весь вільний час проводить у дворі: займається спортом та просто відпочиває.

 Илья Горелов, місцевий мешканець: “Там есть горки любые, качели, лазелки, всё есть в принципе то, что мне надо. Раньше было плохо, не было где кататься на велосипедах, самокатах. Сейчас всё хорошо: сделали дорожки, посадили травку красивую, можно побегать с друзьями, покататься”.

 Двір біля 9-го будинку на Інженерній – рекордсмен програми «Бюджету участі». Переможець 11 проектів з благоустрою прибудинкової території. За останні три роки тут з’явилися два дитячих майданчики – вони поділені за віковими категоріями. Є спортивний майданчик. У дворі відремонтували й внутрішньоквартальні дороги та встановили лавки. 

Ольга Худа, автор проектів «Бюджету участі»: “Мы начали с одного края двора и плавно решили перейти до конца двора, чтобы все зоны были облагорожены. Принято было решение зонировать двор. Мы создали большую группу в чате, где обсуждали где какая зона кому будет отводиться, и учли все пожелания. Проложили дорожки и плавно каждый год, методично подавая проекты, мы начали воплощать наши идеи”. 

 Більше 20% «Бюджету участі» – це благоустрій. У цьому дворі реалізували сім проектів на суму майже 4 мільйони гривень, а ще чотири проекти планують завершити до кінця року.

Юлія Павлюк, директор департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради: “Також були подані проекти, які стосуються асфальтування доріжок внутриквартальних, встановлення лавок та благоустрій самої території цього двору. У цьому році також будуть по деяким будинкам реалізовані проекти, які стосуються і внутрибудинкових робіт – це заміна труб, заміна системи електропостачання. Тож ми очікуємо на реалізацію і нових проектів”.