Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У театрі “Віримо” прем’єра – нова постановка за твором Лесі Українки

Мінімум декорацій і максимум історичного тексту – все, що відомо про виставу. У цьому і головна її родзинка, говорить художниця-постановниця і  виконавиця головної ролі Марія Пашкурова-Петренко. Виставу готували близько пів року. І через складність її вже визначили, як «смертельний диспут».

Марія Пашкурова-Петренко,  художниця-постановниця, виконавиця головної жіночої ролі: “Очень трудный проект, очень с нетерпением ждем премьеры, потому что это, дейстивтельно, как моя вторая беременность. Плюс – еще как художник – и сроки, и все, и отвественность какая-то сумасшедшая”.

Нову постановку присвятили 150-річчю поетеси Лариси Косач. І це другий твір авторки, за який беруться у театрі “Віримо”. Автори сподіваються, робота з твором Лесі Українки буде не менш цікавою глядачеві, як і попередня – «Руфін та Прісцила», що успішно йшла на сцені театру протягом 6 років.

Катерина Слюсар, виконавиця ролі Лесі Українки: “Для мене – це просто величезного об’єму особистість, а коли об’єму, то воно там все. Я не можу навіть, от вона була отака і така для мене. Людина, людина, яка після себе залишила великі надбання, яке зараз звучить як ніколи актуально”. 

«Оргія» пройде у Дніпрі лише один день – 8 вересня.  Потім трупа театру рушить в тур по 8 містах України. І вже у жовтні повноцінно постановку Лесі Українки зможе побачити і дніпровський глядач.

Анастасія Берідзе, керівниця проєкту «Леся Українка: Оргія  III тисячоліття»: “Сподіваємось, що постать Лесі Українки стане ще ближчою, ще актулаьнішою для нас, мешкнаців третього тисячоліття”.