Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Обвинуваченому у вбивстві Михайла Солонського обрали запобіжний захід

60 діб у СІЗО. Підозрюваному у вбивстві Михайла Солонського обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чи вистачило речових доказів представникам Феміди саме для такого рішення? 

           Андрій Огли під вартою. 28 серпня у Дніпрі пройшов суд, де підозрюваному обирали міру запобіжного заходу. Згідно з матеріалами слідства, Огли Андрію Олександровичу інкримінують нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті постраждалого. Зухвальця, після майже півторарічного перебування в розшуку, знайшли та затримали в Одеській області.

Ксенія Солонська – вдова Михайла: “Первично, когда я увидела вживую подозреваемого, то, конечно, эмоции очень сложно было сдержать, и я в напряжении сейчас нахожусь весь этот длительный период до вынесения меры пресечения. Я довольна и благодарна руководителю Днепропетровской областной полиции Щадило Анатолию Анатольевичу. Благодаря его контролю, меры розыска стали более эффективны. Это уже сдвиг, это только начало”. 

           Нагадаємо, в ніч проти першого вересня 2019 року у середмісті Павлограда одним ударом вбили гірничого рятувальника Михайла Солонського. Камери відеоспостереження зафіксували, як до Михайла підходить чоловік. За декілька секунд той падає. Лише після 3-ї судмедекспертизи вдалося встановити причинно-наслідковий зв’язок. Михайла вбили ударом руки в груди. Для Андрія Огли суд вирішує:

Марченко, суддя: “Застосувати відносно Огли Андрія Олександровича, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121, ч.1 ст. 296 ККУ, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 32 дні, а саме – до 27 вересня 2021 року включно”.

Анатолій Пугач, адвокат Ксенії Солонської: “В тому випадку, якщо протягом цих 32 днів сторона обвинувачення впорається із доказовою базою, обвинувальний акт буде складено в порядку 290 статті КПК України, Огли Андрій ознайомлений з матеріалами кримінального провадження,  направлять обвинувальний акт до суду за реєстром та розписками”. 

              Згідно данних прикордонної служби, одразу після скоєного Андрій Огли у вересні 19-го року перетнув кордон України. І до останнього часу вдало переховувався від поліції.

              На цьому справа не закінчується, стверджує дружина Михайла. Далі жінка мріє, аби було покарано й судмедекспертів, які надали хибні висновки щодо загибелі  Солонського. Перша експертиза, з Павлограду, встановила, що смерть настала через хронічне захворювання. Повторна, вже у Дніпрі, зазначила про перелам хребця шийного відділу, але причино-наслідкового зв’язку зі смертю не знайшла. І лише після ексгумації та експертизи у Києві, в документах з’явилась правдива інформація про злочин.