Site icon Телеканал «ДніпроTV»

На житломасиві Придніпровськ знесли незаконний паркувальний майданчик

Огородили ділянку біло-червоною стрічкою та почали спилювати паркан.
На житловому масиві Придніпровськ з самого ранку комунальники демонтують паркувальний майданчик. Ця стоянка – незаконна.

Віталій Шаповалов, заступник директора комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міськради: “Паркувальний цей майданчик знаходиться у переліку, прийнятому виконкомом Дніпровської міської ради, знаходится на балансі у комунального підприємства транспортної інфраструктури міста. Жодних дозвільних документів на ведення паркувальної діяльності у оператора цього паркувального майданчику немає. Тому було прийнято рішення виконкому демонтувати цю незаконну споруду на цьому майданчику”.

Через деякий час прибули і самі власники паркувального майданчика. З рішенням виконкому вони були незгодні, ба більше – із застосуванням сили намагалися завадити демонтажу.

Любов Гузата, дружина власника пакувального майданчика: “Вот, в договоре у нас написано, что наше право, мы подали документы на продление, как положено, с письмом, с дополнительной угодою. И в старом договоре написано, что если нет письма-отказа, то это считается пролонгированным. Мы продолжаем платить налоги на стоянку, все, как положено”.

Подивившись документи власників, інспектори все ж продовжили демонтаж. Бо документи були недійсними.

Артем Клевцур, провідний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: “Прийшли власники, надали документи на дану ділянку, але вони прострочені. У 2014 році право оренди землі закінчено. Тому було прийнято рішення продовжити демонтування.
І це не остання незаконна паркувальна ділянка на території Дніпра, яку виявили спеціалісти інспекції. Втім, їхні власники можуть запобігти демонтажу”.

Руслан Мороз, начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: “Таких парковок вже виявлено на території нашого міста близько сотні. Багато з них мають великі шанси на узаконення. Тому попереджуємо, що треба співпрацювати із містом, платити налоги та відповідні податки, і тоді буде можливість працювати на території міста абсолютно законно, без будь-яких проблем”.

Інспектори разом з комунальниками найближчим часом будуть ретельно перевіряти законність кожної парковки на території Дніпра.