Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарі ковідних відділень Дніпра отримають житло

Гуртожиток на Караваєва,13 реконструювали. Споруда, яка колись належала підприємству ПАТ «Євраз-Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського», багато років стояла занедбаною. У власність міста відійшла у 2015-му. Торік її почали повністю реконструювати і невдовзі у нові оселі заїдуть родини медиків, які працюють у ковідних відділеннях.

“Ви не представляете що тут було”.

Суцільний жах і не інакше, таким був стан гуртожитку по вулиці  Карваєва,13 до реконструкції, пригадує заступник директора КП «Жилсервіс -5» Сергій Карпенко.

Сергій Карпенко заступник директора «Жилсервіс-5»: “Дом нам передали в очень плачевном состоянии, я вам честно скажу. Текущая крыша, текущие трубф, текущая канализация”.

Колишньому «Будинку прокатника» 86 років, розповідає Сергій Карпенко. Його повністю відновлювали лише один раз, і то – після Другої світової у 1947 році. Господарі не надто опікувалися історичною будівлею, аж поки вона не перейшла у власність міста.

Сергій Карпенко заступник директора «Жилсервіс-5»: “В прошлом году был проведен ремонт кровли. И в этом году месяцев, наверное, одинадцать, постоянно не прекращались работы в этом году – ремонт фасада, установка металлопластиковых окон, замена всех коммуникаций на новые”.

За рік відновлень тут вивезли майже сотню камазів будівельного сміття. Зараз споруду не впізнати як ззовні так і у середині. Колишній клубний будинок невдовзі стане  Будинком лікарів. Для цього у Дніпрі провели відповідний конкурс.

Сергій Шевченко заступник голови комісії з розподілення житла міської ради Дніпра: ” Был взят только один критерий  – количество отработанных часов с ковидными больными.

Військові медики та рядові лікарі, які відпрацювали під час пандемії від 400 до 1600 годин у ковідних відділеннях та не мали до цього власного житла, тепер його отримають.

Сергій Шевченко заступник голови комісії з розподілення житла міської ради Дніпра: “Все кандидаты, которые прошли конкурсный отбор, все 29 человек получат жилье в этом доме. Всего было претендентов 40 человек”.

«Будинок медика» готовий на 99 відсотків. Трикімнатні та двокімнатні квартири облаштовані сантехнікою, меблями та зоною Wi-Fi. 

Сергій Карпенко, заступник директора «Жилсервіс-5»: “Вот это вот пример готовой полностью под ключ комнаты. Кухня, телевизор, диван, Wi-Fi роутрер, встроенный шкаф. Тут санблок, душевая кабинка, туалет, умывальник, а тут спальня”.

Ордери на квартири дніпровські медики отримають до кінця року. Не виключено, перші входини тут святкуватимуть уже в Новий рік.