Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро готується до опалювального сезону

У Дніпрі триває заміна старих труб та утеплення. Зима не за горами, тож дніпровські комунальники готуються до опалювального сезону.

Район лівобережжя, саме тут проводять заміну труб для того, щоб в новому опалювальному сезоні всім було тепло. Дніпряни кажуть, минулого року було тепло, сподіваються, що й цьогоріч не замерзнуть.

Мені уже 80, 79 виповнилось. Працюю в садику, то було тепло в цьому році“, – Анна Григорова, місцева жителька.

На просп. Мануйлівському, 73 – замінюють аварійні труби, які постачають тепло до місцевого дитсадка та школи. Роботи планують закінчити найближчим часом.

Аварія на мережах, якім вже більше 30-ти років. Під час проведення опалювального сезону було витікання, але була можливість не зупиняти постачання теплової енергії, оскільки це пов’язано зі здоров’ям дітей. Зараз у плановому порядку проводяться роботи. Опалювальний сезон повинен пройти без заперечень“, – Герман Ликасов, головний інженер комунального підприємства «Коменергосервіс»

Загалом для нового опалювального сезону полагодили тридцять дев’ять котелень та замінили близько шістдесяти кілометрів теплових мереж. Фахівці нагадують, містяни й самі можуть зберегти тепло в своєму будинку.

Знаете, это комплексное мероприятие. Надо утеплять не только двери и окна, а и стены надо утеплять. Это сейчас массово происходит, даже знаю есть какие-то государственные программы, где жильцы сами с городскими властями там в каких-то пропорциях оплачивают эти работы. И выполняются работы по утеплению фасадов домов, окна конечно надо энергосберегающие ставить, двери утеплять“, – Володимир Науменко, майстер теплової дільниці № 2 комунального підприємства «Теплоенерго».

Цьогоріч тепло планують дати, коли середня температура сягатиме восьми градусів з позначкою + протягом трьох діб.