Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ЗСУ спільно з підрозділами ГУР знищили російський ВДК “Цезар Куніков”

Сьогодні, 14 лютого, Збройні Сили України спільно з підрозділами ГУР МО України знищили великий десантний корабель “Цезарь Куніков” чорноморського флоту росії. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Ворожий корабель атакували ударними морськими дронами “Magura V5” біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка.

У підсумку “Цезарь Куніков” отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Символічно, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 81 рік тому.

Великий десантний корабель проекту 775 ― одне із найновіших російських суден. Міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Використовувався терористичною москвою під час воєн проти Грузії, Сирії та України.

В етері програми “Ранок з ДніпроTV” військовий льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан зазначає, що такі кораблі могли перевозити до пів тисячі тонн боєприпасів, десант. Вони використовувалися як морські мости. І додає, що вже є така постійність — кожні 10 днів ГУР топить корабель.

“”Цезар Куніков” — це великий десантний корабель з водотоннажністю понад чотири тисячі тонн. Був побудований близько 40 років тому, але до 40-річного віку не дожив. Був знищений між Форосом і Ялтою, ближче до Форосу, на південному березі Криму. Надводні байки — безекіпажні катери “Магура 5″ атакували цей корабель, затопили його, і, ймовірно, разом з усім екіпажем — близько 90 людей”, — розповідає Роман Світан.

Читайте також: Як створювати проєкти у громадах: новий освітній серіал від Дія.Освіта