Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Знищено понад 7 га: на Дніпропетровщині за добу сталося 19 пожеж в екосистемах

Нині на Дніпропетровщині триває період пожежної небезпеки і кількість займань на відкритих територіях зростає щодня. У більшості випадків вони спричинені людським чинником: мешканці нашого регіону або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки.

Лише протягом однієї доби, 18 червня, надзвичайники області ліквідували 19 пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 7 га.

Так, у селі Високе Нікопольського району вогнеборці загасили займання сухостою на площі 2 га. Також неподалік села Бородаївка Кам’янського району надзвичайники приборкали загорання 1 га сухої трави на площі 1 га. У селі Герасимівка Новомосковського району ліквідовано пожежу в екосистемі на площі 2 га.

Загалом, загорання спостерігались в усіх районах Дніпропетровщини.

Пожежі в екосистемах виникли на землях Девладівської та Карпівської територіальних громад Криворізького району, на території Новоолександрівської громади Дніпровського району, на землях Васильківської громади Синельниківського району, на території Юр’ївської громади Павлоградського району, на землях Губиниської громади Новомосковського району, а також у містах Кривий Ріг, Жовті Води, П’ятихатки, Верхівцеве та Дніпро.

ДСНС вкотре закликає усіх жителів Дніпропетровщини не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також кидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку.

Читайте також: У Дніпрі на Данила Нечая пожежники врятували від вогню котика