Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Змістовне дозвілля дітей на літніх дитячих майданчиках та облаштування укриттів у Дніпрі: інспекція чергового по місту

Чергова по місту, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дарʼя Біла перевірила, як працюють літні майданчики для дніпрян та діток ВПО на базах закладів позашкільної освіти, а також проінспектувала виконання доручення міського голови щодо облаштування укриттів у місті Дніпро.

Вміти подбати про себе та допомогти іншим. Це лише частина того, чому навчають дітей на літніх майданчиках. Цьогоріч їх відкрили 22 у різних районах Дніпра. Під час денного перебування для малечі організовують майстер-класи, спортивні заходи, квести, екскурсії. Є і розвиваючі лекції — рятувальники навчають правил безпеки у надзвичайних ситуаціях.

Євгенія Кремена – заступниця директора КПНЗ «Міський палац дітей та юнацтва» ДМР: «На жаль, наші діти змушені жити в умовах повномасштабної війни. І ми в палаці дітей та юнацтва проводимо ось такі розвиваючі заняття, аби вони знали, як захистити себе і своїх близьких».

Навчають дітей і правилам дорожнього руху, та навіть розповідають про роботу регулювальників. Для цього запросили поліціянтів.

Даниїл, відвідувач майданчика: «Вони розповідали, як переходити дорогу, як це правильно робити, де проходити».

Літні майданчики вже завершують третю зміну, незабаром розпочнеться четверта. За цей час дитячий-молодіжний центр «Лідер» прийняв вже майже дві сотні дітей.

Роман Нечепурук, директор КЗПО Дитячо-молодіжний центр «Лідер» ДМР: «Кожного дня у нас цікава програма, кожен день відрізняється від попереднього. Ми запрошуємо наших викладачів з хореографії, спорту, танців, вокалу».

Укриття у 134 школі здатне прийняти 1509 осіб. Тут обладнані вбиральні, запасні виходи, зона медсестри з аптечкою, куточок матері та дитини й екрани з проєктором.

Ольга Моргун, директорка КЗО «Спеціалізована школа № 134 гуманістичного навчання та виховання» ДМР: «Тут протягом навчального року проводилися і наради, і зустрічі з вчителями, є можливість спілкування з батьками. Тут безпечно, тут комфортно. І щоб мати можливість повноцінної роботи, ми мали змогу придбати ось ці мультимедійні екрани. Дуже легко можемо проєктувати і показувати презентації».

Загалом у закладах середньої освіти Дніпра є 116 найпростіших укриттів.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Питання безпеки, воно, звісно, на першому місці. Ми бачимо зараз процес комунікації з дітьми. За декілька таких зустрічей у них формується уявлення того, як діяти. І дитина буде менш налякана в разі виникнення таких ситуацій».

Такий комплексний підхід до безпеки дітей забезпечить нашій країні світле та квітуче майбутнє.

Читайте також: Дніпро — єдине місто в Україні, яке реалізує комплексну програму адаптації дітей ВПО