Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Змінив Сєвєродонецьк на Дніпро, замість квартири – фургон: як виживає переселенець з Луганщини

Будинок на колесах. Мешканець Сєвєродонецька Михайло Стародубцев 5-й місяць живе в автофургоні. Окупанти знищили житло і бізнес, а дружина і діти виїхали за кордон. Безхатьком себе не вважає, бо знайшов роботу і навіть допомагає ЗСУ. Де зупинився чоловік і як виживає? 

«Тут я сплю, тут в мене як кухонька невелика».

Михайло Стародубцев 5 місяців живе у будинку на колесах. Житло у Сєверодонецьку знищили російські окупанти. Дружина з дітьми евакуювалася за кордон. Ледь стримуючи сльози, згадує момент прощання.

Михайло Стародубцев, переселенець із Сєвєродонецька: «Це дуже була важка поїздка. В купе було 18 чоловік, маленька донька, котрій 1,2 місяці. Вона їхала на столі, на якому кушають. Зараз вони в Німеччині, в безпеці».

Відтоді з родиною спілкується тільки по відеозв’язку.

Ніколь Стародубцева, донька: «Папочка, я дуже сильно сумую, і хочу, щоб скоріше війна закінчилась і ми вже с тобою обійнялись, і приїхали до тебе».

Михайло переїхав до Дніпра і навіть знайшов роботу. Сьогодні працює охоронцем.

З 24-го лютого до Дніпра переїхали більше 130 тисяч переселенців. Робочі вакансії є, — зазначають у міськраді.

Тетяна Янушкевич, начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради: «На сайті дніпровської міської ради, на сторінці з питань праці та зайнятості населення, є вакансії. І на теперішній час деякі роботодавці надають робочі місця разом з надання житла».

До повномасштабного вторгнення російських загарбників Михайло Стародубцев мав власний бізнес. З шести машин вціліли тільки три. Одну з автівок переселенець віддав на потреби Збройних сил України.