Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зійшли з полотен: у Дніпрі відбувся сніданок з героями патріотичних картин

У Дніпрі відбувся благодійний сніданок з героями картин дніпровської художниці Єлизавети Борсук. Дівчина малює тих, хто допомагає українському народу швидше перемогти у кровопролитній війні. На полотнах зображені військові, волонтери, рятувальники та інші герої, що день за днем боронять нашу державу від ворога. Частину виручених з продажу картин коштів дівчина направляє на потеби Збройних сил України.

Від початку повномасштабного вторгнення Єлизавета присвячує свої картини війні. На полотнах зображує тих, хто виборює нашу свободу.

Єлизавета Борсук, художниця: «Війна змінила моє життя повністю, як і життя кожного українці. Я побачила свою мету у документуванні історичних подій та обличь нашої країни, які чинять супротив агресії. Я вважаю, що це дуже важливо, адже війна закінчиться, а мистецтво завжди актуальне і люди пам’ятатимуть своїх героїв».

У Дніпрі відбувся благодійний сніданок за участі героїв картин мисткині. Серед них командир відділення ДСНС області Максим. Він у свій вихідний 14 січня діставав людей з-під завалів будинку на Перемозі. Приїхавши на місце трагедії, рятувальник дізнався, що у зруйнованому під’їзді жила мати найліпшого друга.

Максим Веклич, командир відділення ДСНС області: «У мене була з собою куртка в машині, «бойовка» називається. Я хапаю її, без каски, без нічого. Залізаю до неї на 4 поверх, з нею все було гаразд. Виходить, вибухнув її під’їзд, але цікаво, що кухня ще стоїть, а коридор уже все, обвалений. Тобто ліфт — і нічого нема».

Жінці пощастило залишитися живою. Максим витяг її з напівзруйнованої квартири. На іншій картині зображені іноземні медики, які нещодавно потрапили під ракетний обстріл.

Саймон, медик: «На цій картині зображений Курт, мій друг, мій колега. Він норвезький парамедик. І тут зображено, як він під час виконання завдання надає допомогу цивільній особі».

Також учасники заходу мали змогу долучитися до створення патріотичної мозаїки.

Читайте також: ЦНАПи Дніпропетровщини отримали сучасні ноутбуки від американських благодійників