Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зібрала 100 тисяч для ЗСУ: історія юної волонтерки з Дніпра Марії Граділенко

Їй всього 13, а вона волонтерить нарівні із дорослими. Дніпрянка Марія Граділенко творчо підійшла до справи. Вирішила збирати гроші на потреби ЗСУ рукоділлям та кондитерством. Виготовляє прикраси та пряники і продає на ярмарках, а вирученими коштами закриває збори на армію.

З першого дня великої війни 13-річна Марія Граділенко збирає кошти на потреби армії. До волонтерства підійшла творчо: виготовляє прикраси та випікає пряники.

Дівчинка сміливо береться за великі об’єми виробництва, аби швидше зібрати гроші на потрібне військовим приладдя.

“Ми збирали на машину для військових, це було дуже довго, дуже важко, але ми змогли зібрати на машину, і вона зараз працює для військових. Це найменше, що я можу зробити зараз для військових, щоб закінчилася війна”, – каже волонтерка Марія Граділенко.

Марія продає свій товар на ярмарках. Їй допомагають доросліші волонтери.

“Ми намагаємося приймати участь у різних ярмарках. Інколи це ярмарки у підтримку ЗСУ, інколи бувають ярмарки у підтримку хворих діток, тому ми усюди намагаємося приймати участь”, – розповіла волонтерка Анна Молдавану.

Це зараз Марійка впевнена, рішуча. Утім, коли почалась велика війна, була геть розгублена.

“Я прокинулась, мені було дуже страшно, лячно. Я не знала, що мені робити, але дуже хотілось якось волонтерити, якось допомагати”, – ділиться Марія Граділенко.

Тож пішла радитись до татка: чим може допомогти армії? Він і підказав, що робити. Чоловік теж волонтерить. Разом з громадською організацією “Відродження традицій Дніпро” передає необхідні речі військовим на фронт.

“Я дуже був приємно здивований, нам не вистачало цих рук і цих сил, наших дітей. Наші діти це наше майбутнє, хто як не вони. Вони найкращі, лише завдяки їм і в нас є натхнення цим займатися”, – зазначив тато Марії Віктор Граділенко.

Марійчині пряники передавали і військовим на фронт. У кожного бійця був іменний смаколик. На ласощах дівчина написала позивні воїнів.

Марія вірить: війна скоро закінчиться, адже на перемогу працює так багато людей. І чітко бачить, яким її життя буде після того, як у країні запанує мир.

“Квітуче, дуже яскраве, набагато краще, ніж зараз триває війна”, – каже юна волонтерка. 

Загалом за півтора року Марійці вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень.

Читайте також: Навчальні заклади Дніпропетровщини отримали третю партію шкільних автобусів