Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зі звичайного кабінету лікаря-педіатра до надсучасного медичного лікувального комплексу. Зміни у дніпровській дитячій лікарні за 80 років

Дніпрянка Марія Самовтур із сином Вовою проходять лікування в одній з дитячих міських лікарень. З 11-річним хлопчиком займається реабілітолог.

«У дитини – епілепсія й часті судоми. Потрібен постійний нагляд лікарів. Особливо неврологів, щоб стан був стабільний і трішки його покращувати», – ділиться жінка.

«Ми приїхали сюди наприкінці грудня. Умови – найкращі, які я бачила за роки лікування сина. Все – сучасне, яскраве, налаштовує на позитивний лад. Професійні лікарі, зручна палата та й пересуватися лікарнею зручно. Адже Вова на візку», – каже Марія. 

Ця дитяча лікарня Дніпра – один з прикладів масштабної реконструкції. Завершили її наприкінці 2023-го.

«Тут зробили сучасні кабінети фізіотерапії, є басейн, соляна кімната. Також є кабінети ерготерапії (для максимального відновлення рухових та сенсорних функцій організму дитини, – ред.). Працює кабінет надання індивідуальної психологічної допомоги тощо. Ми маємо сучасне обладнання, відділення реабілітології, якого не було до ремонту. Нині ми зможемо комплексно надавати індивідуальну допомогу в одній будівлі», – наголошує Світлана Василівна, лікарка фізичної та реабілітаційної медицини.

«Нас не зупинили ані COVID, ані повномасштабне вторгнення. Із застарілого устаткування та взагалі будівлі зробили надсучасний центр для дітей від народження і до 18 років», – розповіла Олена, лікарка-педіатриня дитячої міської лікарні.

Ця лікарня має 80-річну історію. Зі звичайного кабінету лікаря-педіатра у 1943-му вона переросла у великий лікувально-реабілітаційний комплекс.

«До складу комплексу входять 3 стаціонарні підрозділи, у яких надають допомогу дітям з різною інфекційною, неврологічною та психіатричною патологією.  Функціонує педіатричне відділення спеціалізованої допомоги, відділення реабілітації та інтенсивної терапії. Філія пологового будинку, відділення відновного лікування, консультативно-діагностичне відділення. Відділення анестезіології, ультразвукової, функціональної та ендоскопічної діагностики, централізована клініко-імунологічна лабораторія, клініко-діагностична лабораторія тощо», – підсумувала лікарка-педіатриня дитячої міської лікарні.

Попри важкі часи Дніпро продовжує відновлювати медичний простір, аби пацієнтам та лікарям було затишно і зручно.

Читайте також: Газовий скандал: дніпряни зустріли новий рік без газу у квартирах