Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Жити, любити, пам’ятати»: для дітей загиблих Героїв України організували відпочинок у карпатському таборі

«Жити, любити, пам’ятати». Діти загиблих Героїв України відпочили в карпатському таборі цієї весни. Про цю тижневу поїздку БФ «ТАПС» зняв документальну стрічку, аби показати, як малеча об’єдналась та стала однією великою родиною. Крім того, це був не лише відпочинок, а й психологічна реабілітація малечі.

В кінотеатрі галас. Діти з мамами прийшли подивитись фільм про себе. Перед прем’єрою — обійми та світлини на пам’ять. Ця малеча нещодавно повернулася з табору для дітей полеглих захисників України. А зараз вони прийшли на показ документальної стрічки про цей семиденний відпочинок.
Поліна — одна з героїнь фільму. Каже, процес зйомок сподобався, але було дещо незвично.

Поліна Костюченко, героїня стрічки: «Коли ми вперше заїхали до будинку, вони просто за нами стежили, ходили, знімали завжди. Спершу було незвично, бо те, що ми робимо, вони знімають. Але потім можна звикнути».

У цьому таборі, крім нових друзів, активностей, ігор, діти отримали психологічну допомогу.

«Вони допомагають дітям загиблих. І це зв’язок між нами — те, що трагедія така сталася. Але ми навпаки, ми підтримку отримали. І дуже багато вони допомагають», — каже Поліна.

Усі на місцях. Останні секунди до прем’єри. Глядачі затамували подих. У годинній стрічці — сім днів життя табору для дітей полеглих захисників. Та найголовніше — спогади малечі про своїх Героїв.

Юлія Дмитрова, директорка БФ «ТАПС»: «Там є інтерв’ю самих дітей — це дуже надихає, бо вони, незважаючи на те, коли вони втратили рідних, дуже по-дорослому розповідали і свої враження, і про батьків».

Мета такого кемпу — показати дітям, що їх не кинуть сам на сам з горем.

«Це була дуже вдала терапія, вони повернулися взагалі іншими. Вони зарядили своїх мам, і тепер наші мами хочуть такої терапії».

Таку подорож планують повторити і в липні. На відпочинок повезуть ще 20 дітей загиблих захисників України.

Читайте також: У терцентрах Дніпра за програмою соцзахисту літнім людям надають безкоштовні послуги