Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Життя продовжується: у Дніпрі під звуки сирен народжуються діти

Життя у місті продовжується. Дніпряни обладнали бомбосховище у пологовому будинку. На місці зйомки журналіста з оператором застала сирена. Вони вимушені були ховатись від повітряної загрози разом із породіллями, де і поспілкувалися із батьками дніпрян, які народилися під звуки сирен.

Дніпро, пологовий будинок номер 1. Рушили сюди після того, як побачили таке повідомлення у мережі: “Потрібна допомога в організації укриття для малюків”. Протиповітряна тривога застигла нас майже на подвір’ї закладу.
Разом із породіллями ховаємось від можливої загрози у вже обладнаному бомбосховищі. Місць вистачає усім, укриття обладнане і захищене. Коли загроза минула, автор оголошення розповів нам: інформація була актуальною вчора, та чомусь у мережі оголошення розповсюдили тільки сьогодні, коли бомбосховище вже укомплектували.

Юрій Мамон, батько новонародженої Софії: “Медсёстры разбудили нас утром, попросили помочь отцов, которые здесь находятся. Попросили убрать бомбоубежище. Дали клик. Всем спасибо. Спасибо, вчера было много людей, помогли. И пока мы чистили бомбоубежище, у меня родилась дочка”.

Софія — одна з багатьох дітей у Дніпрі, які народились у воєнний час — протягом останніх 6 днів. І одна з небагатьох, що з’явилися на світ під звуки сирен.

Ольга Мамон, мати новонародженої Софії: “Вчера родили в 11:40. Пока рожали, 2 раза был вой сирены. Нет паники абсолютно. Всё организовано довольно-таки. Всё хорошо. Бомбоубежище всё имеет. Так что переживать не за что”.

Пологовий будинок №1 продовжує працювати у звичному режимі, за винятком періодичних сирен. Життя тут продовжується.