Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Жителі Криворізького району отримали безкоштовне обстеження та консультації вузькопрофільних лікарів

Мешканці Зеленодольської та Апостолівської громад, а також внутрішньо переміщені особи пройшли безкоштовне флюорографічне обстеження. Окрім цього, люди отримали можливість проконсультуватися з сімейним лікарем, терапевтом, пульмонологом, рентгенологом, психологом-психіатром та хірургом.

Майже 1000 осіб отримали консультації лікарів, 200 громадян пройшли флюорографічне обстеження. Також мешканцям громад і внутрішньо переміщеним особам видали гуманітарну допомогу у вигляді 320 гігієнічних наборів та ліків.

«В умовах великого навантаження на медзаклади намагаємося зробити так, щоби кожен мешканець області міг отримувати ті послуги, яких потребує. Зараз багато хто переживає стрес через війну, наші громадяни нерідко забувають про профілактику і звертаються до медиків лише тоді, коли потрібно вже лікування. Консультації ж допомагають виявити проблеми зі здоров’ям, якщо вони є, завчасно. Хочу висловити подяку лікарям з Криворізького протитуберкульозного диспансеру, які приїхали у громади, щоб допомогти людям», – зазначила голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства Аріна Пустова.

«Зараз дуже важливо приділяти увагу своєму фізичному і психологічному стану. Ми дуже вдячні лікарям, які у вихідні дні провели консультації. Тут зібралися сотні людей, й нікому не відмовили у допомозі. Медики зараз й так працюють понаднормово, тому така підтримка зараз надзвичайно цінна», – поділилася жителька Апостолівської громади Тетяна.

Безкоштовні обстеження проводитимуть й надалі для мешканців інших районів Дніпропетровщини.

Читайте також: Міська влада Дніпра передала військовим іще два коптери.