Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Жителі дніпровської багатоповерхівки виготовляють свічки за допомогою саморобного пристрою

«Набір виживання» у ліфт і свічка у бліндаж. Жителі дніпровської багатоповерхівки підготувалися до будь-якого розвитку подій. Згуртовані однією ідеєю, роблять корисну справу з липня місяця. Які матеріали використовують і скільки вже зробили?

«Ми використовуємо і натуральний віск, і свічки, які до нас приносять. Все що нам передають — все йде в плавильню».

Жителі багатоквартирного будинку виготовляють свічки за допомогою саморобного пристрою. Одноразово він переплавляє 50 літрів парафіну.

Олександра Скріпочка, дніпрянка: «Беремо рулон гофрокарону, скручуємо його равликом. Дуже важливо обрати правильний напрям отворів — це забезпечує циркуляцію кисню, за рахунок цього свічка горить довше». 

Ось така свічка горить 3-4 години! Започаткувала корисну справу очільниця ОСББ.

Ольга Погрібна, керівниця ОСББ: «Ми розпочинали десь у липні і ми були вдвох. Нам допомагали наші доньки. Ну, а зараз нас вже до 10 чоловік, які допомагають. Але це тільки які працюють. А приносять парафін і віск, який потрібен, — це, звичайно, велика кількість людей».

Після початку тотальної економії ініціативна група ОСББ створила «набір виживання» на випадок, якщо станеться аварійне відключення і людина застрягне у підйомнику.

«Що тут є: печиво, стаканчики, вода, вологі серветки, сміттєвий пакет, а також ліки проти підвищеного тиску чи проблем із серцем — лише дві штучки, щоб діти не взяли».

У міськраді такі ініціативи схвалюють і підтримують!

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи Департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради: «Департамент надає інформаційну підтримку що до того, які шляхи, які лайфхаки можна використовувати для економії електроенергії, і допомагає поширювати досвід таких прекрасних ініціатив для того, щоб більше співвласників розуміли, що так можна. Оскільки багато все ж таки думає: «А чим я можу допомогти?». Тобто банальними, маленькими кроками можна добитися ганих результатів».

З липня і по сьогодні жителі багатоповерхівки виробили вже понад тисячу свічок і передали захисникам на передову. Втім, матеріали закінчуються і люди не відмовляться від допомоги. Зараз потрібні парафін, картон та бляшанки.