Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Житель Новомосковська передавав проросійському пропагандисту інформацію про позиції ЗСУ

У Новомосковську затримано кролаборанта, який передавав проросійському блогеру-пропагандисту інформацію про позиції ЗСУ. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у 2022 році чоловік був завербований для збору військової інформації щодо місць дислокації Сил оборони України та маршрутів руху техніки, особового складу ЗСУ по території області. 

Упродовж місяця агент рф надіслав ворогу щонайменше 4 повідомлення з фото-, відеоматеріалами та координатами через Telegram, які блогер передавав представнику генштабу зс рф. 

Під час обшуків у чоловіка вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон з доказами причетності до протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено мешканцю м. Новомосковськ повідомллено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте також: У Дніпрі судитимуть учасників озброєного угрупування, які викрадали людей та вибивали з них гроші – прокуратура