Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Житель Дніпра збирає сміття, з якого робить корисні для ЗСУ речі

Корисні речі зі сміття. Дніпрянин перетворює непотріб на свічки, акумулятори і сумки. Сировину збирає звідусіль. Сам іноді не встигає, тому її привозять всі охочі…

Ксенія Штомпель, журналістка: «Дніпрянин перетворює непотріб на купу корисних речей. Ось це -— зручний стілець, зроблений з ПЕТ-пляшок. Невелика дамська сумочка — з кришок. Навіть стелю чоловік обробляє переробленим пластиком».

Дніпрянин Олександр Гречка три роки збирає і сортує сміття.

«Тут в нас ручний прес. Беремо картон, закидаємо, і потім пресуємо».

Збирає скло, алюмінієві бляшанки, макулатуру. Приносять непотріб і всі охочі. На місяць виходить більше тонни!

Олександр Гречка, еко-волонтер: «Асортимент дуже великий, пакети різні. Деякі зараз ми просто збираємо, в подальшому будемо переробляти; деякі продаємо для того, щоб підтримувати життя цієї станції».

Ірина приходить сюди раз на місяць. Приносить те, що потрібно «сміттєвому» майстру.

«Ми зібрали ось такі викурені курилки. Акумулятори з них використовують умільці України і роблять зарядні пристрої для ЗСУ». 

Дівчина сортує сміття вдома. А цю традицію перейняла з-за кордону.

Ірина, дніпрянка: «В мене вдома стоять контейнери, де я і мої діти сортуємо вторсировину. І в нас дуже мало відходів. Це вміщається, я приїжджаю і сортую. Це роблять в цивілізованій країні, і я дуже рада, що це є в Дніпрі».

Окрім акумуляторів, з непотребу майстер виробляє навіть свічки. Більше 200 вже передав на потреби ЗСУ. А сміття приймає 2 рази на тиждень.