Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Жодного проникнення ворожих військ на територію Дніпропетровщини не було – Лукашук

Ситуація в області повністю під контролем. Російські війська не перетнули кордонів регіону. Усі галузі інфраструктури стабільно працюють. Про це під час брифінгу повідомив голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровщини Микола Лукашук.

«Вчора ввечері була знешкоджена ворожа колона, яка намагалася вирушити з Харківщини у напрямку Дніпропетровської області. Станом на сьогодні жодного проникнення російських військ на територію регіону не було. Ситуація під контролем ЗСУ», – сказав Микола Лукашук.

У містах Дніпропетровщини облаштовують склади гуманітарної допомоги. Її відправляють до тих регіонів, де найбільше цього потребують.

«Наголошую: в країні – війна. Зараз немає навчальних сирен. Якщо лунає сигнал, це означає, що є загроза ракетного удару. Тому бережіть себе і близьких та йдіть до укриттів», – зазначив Микола Лукашук.

У громадах області збирають підписи під зверненням до НАТО. Потім їх направляють до Міністерства закордонних справ України. Десятки тисяч мешканців закликають закрити небо над країною.

Микола Лукашук додав – усі галузі інфраструктури на Дніпропетровщині стабільно працюють. Запаси продовольства є. Дороги області – у проїзному стані.