Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Жінці, яку підозрюють у триманні на ланцюгу дитини, досі не винесли вирок 

У Дніпрі триває судовий процес над матір’ю-героїнею Ганною Житник, яку підозрюють у катуванні всиновлених дітей. Нагадаємо, майже два роки триває розгляд резонансної справи. Окрім рідної 13-річної доньки, жінка-соцпрацівник, а в минулому завуч школи, виховувала трьох малюків, яких взяла під опіку. Одного з них, 8-річного хлопчика, поліція знайшла на ланцюгу із зав’язаним ротом та очима. Як почуваються діти зараз та що загрожує підозрюваній – далі.  

Про те, що у сусідній квартирі коїться щось жахливе, поліцію повідомили сусіди. 21 серпня 2019 року співробітники ювенальної превенції знайшли у кімнаті  8-річного хлопчика, прикутого ланцюгом до дивану та обмотаного скотчем.

Хлопчика звільнили та направили на медекспертизу. Інших 3 дітей також вилучили з родини та помістили до центру соціально-психологічної реабілітації.  В ході розслідування поліція встановила жінку, яка для трьох наймолодших дітей була опікуном. Найстарша – її рідна донька. Правоохоронці відкрили три кримінальні провадження.

Через декілька днів відбувся суд. 56-річній жінці-опікуну вручили підозру у знущанні над дитиною та обрали міру запобіжного заходу на період слідства у вигляді нічного домашнього арешту.

Тоді з’явилася інформація про те, що на тілі дитини виявили численні тілесні ушкодження у вигляді синців та саден.  

На наступному засіданні Ганну Житник взяли під варту в залі суду. Тоді жінка свою провину заперечила, звинувативши в усьому – свою дочку.

Проте в листопаді пані Ганну відпустили під домашній арешт. До цього часу остаточний вирок жінці не винесли. Наразі справу розглядають у Кіровському суді Дніпра. Ми завітали на останнє засідання, однак на нього нас суддя, попри клопотання, не допустив, пославшись на допит свідків.  У результаті – свідки навіть не з’явилися. А Ганні Житник подовжили домашній арешт на 60 діб.

Четверо дітей віком 4, 6, 8 та 13 років зараз перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації.

Попри байдужість опікунки, хлопчик, якого знайшли на ланцюгу, почав розмовляти та спілкуватися з іншими дітьми. З ним та іншими вихованцями реабілітаційного центру досі працюють педагоги та психологи. Діти чекають на нову родину.