Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зеленський відповів десяткам тисяч українців на прохання переглянути указ про позбавлення Корбана громадянства

На петицію з проханням переглянути указ про позбавлення голову Штабу оборони Дніпра Геннадія Корбана громадянства, яка набрала більше ніж 25 тисяч голосів, в останній день встановленого законом терміну відповів Президент Володимир Зеленський.

Геннадій Корбан прокоментував відповідь президента:

«Тож учора президент Володимир Зеленський відповів десяткам тисяч українців на петицію з проханням переглянути указ про позбавлення мене громадянства.

Хочу подякувати простим людям, які поважають закон і підтримали моє Конституційне право бути українцем.

Я дуже ціную вашу підтримку!

Хочу також висловити подяку президенту, який у своїй відповіді перерахував статті законів та Конституції, які регулюють питання громадянства в Україні. Як я зрозумів із відповіді, у цьому питанні ми з президентом солідарні.

Отже, є всі підстави для перегляду указу та відновлення моїх цивільних та Конституційних прав. І це вселяє оптимізм.

Оцінку тому, що сталося і чому мої права були порушені не даватиму. Гадаю, що в ситуації, що склалася, це було непорозуміння або чиєюсь помилкою, що розлучила мене з Батьківщиною та рідними.

За цей час ми пройшли складний юридичний шлях – юристи не знайшли жодних підстав, чому мене позбавили громадянства та не впустили до країни.

Жодна офіційна структура – ​​ні СБУ, ні міграційна служба, ні Офіс президента не змогли надати жодного документа чи мотивованої відповіді, на якій підставі це сталося.

Шановний президент. Оскільки наша з вами позиція солідарна, чекаю на ваше рішення як гаранта Конституції про повернення мені паспорта громадянина України та можливості в’їзду в країну.

Мене чекає будинок – Україна та Дніпро!»

Читайте також: Кіберполіція ліквідувала 14 тисяч ворожих ресурсів, які підтримували війну.