Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зеленський ясно дав зрозуміти, як ставиться до петиції дозволити чоловікам виїзд з України

Петиція про те, щоб дозволити виїзд з України чоловіків призовного віку, повинна бути адресована батькам загиблих воїнів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського за підсумками зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою.

На думку голови держави, петиція про виїзд чоловіків за кордон під час воєнного стану не зовсім до нього.

«Я не до кінця розумію, до кого ця петиція – до мене або ця петиція може бути адресована до батьків тих воїнів, які втратили цих людей через те, що вони захистили ціною свого життя Україну, ту чи іншу область або місто. І ви знаєте, що в більшості своїй не те місто, в якому ці воїни народилися», – зазначив він.

Зеленський додав, що за законом є певний термін для розгляду будь-якої петиції, протягом якого і буде надано офіційну відповідь.

Зазначимо, днями відповідна петиція набрала 25 000 підписів, що зобов’язує президента її розглянути. Автори пропонують скасувати заборону на виїзд за кордон чоловіків призовного віку, оскільки вона породила корупційні схеми на кордоні. Водночас пропонується зосередитися на мобілізації тисяч добровольців, яких військкомати відправляють чекати своєї черги.

Читайте також: Між Україною та Польщею буде спрощено перетин кордону.