Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Зелені” коридори: бензовози в Україну пропускають без черг

“Зелені” коридори для бензовозів. Після того, як росіяни ракетами знищили нафтопереробні підприємства та цілеспрямовано били по сховищах пального, українські водії зіткнулися з дефіцитом палива. Його або не було взагалі, або доводилося чекати у багатогодинних чергах. Пальне почали завозити з Європи. І аби воно дісталося до місць призначення швидше, українські прикордонники вибудували грамотну логістику.

Бензовозам без черги. Прикордонники та митники полегшили пропуск вантажівок, які їдуть в Україну з пальним. Водії бензовозів кажуть: раніше доводилося стояти у величезних чергах, зараз процедуру перетину кордону набагато полегшили.

Ігор, водій бензовозу: “На сьогодні ніяких черг немає, скорочена процедура оформлення до мінімуму. На сьогодні все прекрасно”.

Автівки, що транспортують пальне, проходять митні процедури контролю без черги – як з боку сусідніх країн, так і в Україні.

Роман Павленко, начальник пресслужби Західного регіонального управління Держприкордонслужби України: “Прикордонники спільно з представниками митниці забезпечують безперебійний та позачерговий пропуск транспортних засобів, які перевозять пальне. Зокрема, проведено взаємодію з представниками суміжних країн, які пішли назустріч та також позачергово приймають транспортні засоби, що перевозять бензин та дизельне пальне, а також пропускають їх на виїзд”.

Вантажівки, які прямують з України до ЄС за пальним, також проходять оформлення позачергово. Водіям навіть надають додаткову смугу для проїзду.

Карина Бєлікова, прикордонниця: “Спільно з Нацполіцією здійснюється супровід даних транспортних засобів до пункту пропуску та оформлення по окремій смузі руху”.

Враховуючи дефіцит пального, такі зміни сприятимуть швидшому закінченню паливної кризи в Україні. Водії сподіваються, що невдовзі зможуть заправляти свої автомобілі без багатогодинних черг.