Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Здавали позиції «HIMARS» на східному фронті: СБУ викрила корегувальників

На Донеччині СБУ затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону. Насамперед зловмисники розвідували та передавали окупантам точні координати місць дислокації особового складу і техніки ЗСУ, у тому числі бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS». Крім того, збирали інформацію про об’єкти критичної інфраструктури.

Встановлено, що за їхньою «наводкою» агресори здійснили обстріл по водозабірній системі у місті Селидове.

За даними слідства, зловмисники тримали зв’язок з бойовиками терористичних організацій на тимчасово окупованих територіях сходу України. Інформацію передавали через одного з посадовців так званої «народної міліції днр». Для комунікації між собою використовували російську соцмережу «Вконтакте».

Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку, флешки, мобільні телефони з доказами розвідувально-підривної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Суд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Спецоперацію проводили підрозділи СБУ Черкаської, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Читайте також: За останню добу на Дніпропетровщині від ворожих обстрілів загинула 1 людина, 11 поранено