Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Здатні на все! На території Дніпропетровської області пройшли військові навчання


Не допустити захоплення об’єкта диверсантами, подолати усі перешкоди та мінні рубежі.  Полк поліції особливого призначення разом із підрозділами ЗСУ – вперше військові навчання в саме такому складі проводилися на території Дніпропетровської області. На що здатні українські військові та як взагалі  обидві стороні впоралися із завданням – знає Ірина Дерев’янчук.


На варті безпеки нашої країни стоять хлопці. Вони споряджені усім необхідним, аби можна було повноцінно прожити в умовах навчань. Це засоби нічного бачення, їжа на три доби, теплі речі і не тільки…

«У нас все есть. В первую очередь – это мозг солдата, который должен работать как часики в таких условиях», – говорить солдат ЗСУ.

Солдати озброєні до зубів. Техніка напоготові.   Змагатися в умовах навчання хоч і не легко, однак це куди простіше, аніж згадувати жахи реальної війни. Та зараз розвідникам головне – впоратися із завданням першого дня секретних навчань.

«Сейчас задача – захват и взрыв моста, потом накрыть какую-то группу, дальше – ночлег», – каже солдат ЗСУ з позивним «Шрам».

Саме цей міст охороняє полк поліції спеціального призначення від диверсійно-розвідувальних груп. Охорона не припиняється ні вдень, ні вночі.

Надвечір в таборі поліцейських затишшя. Та чи не перед бурею?

«Скажу вам так, тут работают ребята с опытом. Поэтому и к буре мы готовы», – говорить солдат ЗСУ з позивним Конвой «Дніпро-1».

Тим часом охорона не припиняється. А тільки посилюється.

«Охраняем территорию. Сейчас запускаем квадрокоптер. Для того, чтобы видеть оперативную обстановку. Кто к нам идет, кто едет», – пояснює  солдат ЗСУ.

З першим завданням – підрив моста обидві групи впоралися частково.

День другий. Виїзд на тактичне поле, стрільба,  знешкодження мін та захоплення командирської машини з документами – основні завдання цього дня. Проте вісім груп впоралися з ним по-різному.

«В большей степени преследовали цель – выявить лучшую из групп и в процессе учения определить ошибки и иметь возможность их устранять», – говорить  головний інструктор 74 розвідбатальйону «Рам».

День третій – фінальний.  Нагородження кращої розвід групи. За словами другої сторони – поліції,  з найголовнішим завданням впоралися і солдати ЗСУ, і самі поліцейські.

Солдатів – близько восьмидесяти, поліцейських – 150. Працювали як один злагоджений механізм. Такий, що здатен подолати найзапеклішого ворога.