Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Завербували у трудове рабство 50 людей та утримували їх — у Дніпрі затримано групу осіб

Четверо жителів Дніпра організували схему вербування громадян для утримання їх в трудовому рабстві — на безоплатних сільськогосподарських та будівельних роботах на території області. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Зловмисники промишляли на вокзалах, їх жертвами були переважно внутрішньо переміщені особи  та безхатьки. Людей запрошували до так званого реабілітаційного центру, який функціонував під прикриттям громадської організації, обіцяли безкоштовне житло, харчування і працевлаштування. Натомість їх заселяли до будинку з неналежними умовами для проживання та змушували безоплатно працювати на найтяжчих роботах.

У бранців відбирали документи на телефони. При спробі втечі на них тиснули психологічно і погрожували погрожували застосуванням сили.

Під час проведення обшуків на території будинку перебувало 50 осіб, їх було визволено. Вилучено чорнові записи, телефони, автомобілі.

За процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури зловмисникам повідомлено про підозру за фактом вербування, переміщення людей з метою трудової експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України). Наразі вони перебувають під вартою.

Читайте також: «Я вилетів з вікна маршрутки»: історія пораненого мешканця Новомосковська