Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Завдяки генератору вона зможе працювати на 75% від своєї потужності», — черговий по місту перевірив готовність насосної станції водовідведення до надзвичайних ситуацій

Одна з насосних станцій водовідведення Дніпра цілодобово приймає стоки з усього ж/м Придніпровськ. За добу станція перекачує 2,7 тис. кубічних метрів стоків та направляє їх на правий берег міста, аби подати стічні води до центральної станції аерації. 

«Лише за одну годину станція перекачує 350 кубів стоків, а за місяць маємо близько 70 тис. куб. м. Крім цього, ця станція готова до будь-якої надзвичайної ситуації, адже в нас встановили генератор. Він у повній готовності та заповнений дизпаливом. Крім цього, окремо маємо запас палива близько 200 л. Наші співробітники навчені та знають як діяти, якщо раптом буде знеструмлення», — прокоментував начальник району №3 з водовідведення КП «Дніпроводоканал» Григорій Іванов.

Дизельний генератор має потужність 275 кВт та може безперебійно пропрацювати протягом 9 годин:

«За необхідності паливо підвозиться, і генератор таким чином далі продовжить роботу. Завдяки йому станція зможе працювати на 75% від своєї потужності», — прокоментував директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський, який 13 січня є черговим по місту.

Він також перевірив готовністю Пункту незламності по вул. Космонавтів, 8.

«Я побачив, що Пункт незламності оснащений усім необхідним: є генератор, який у повній готовності, подовжувач, аптечка, запас питної та технічної води, є електрочайник, аби містяни могли зігрітись чаєм або кавою, обігрівач. Також облаштований дитячий куточок,  підключений інтернет. Тобто він на 100% готовий до будь-якої надзвичайної ситуації», — додав Юрій Гамазинський.

Читайте також: У Дніпрі унаслідок ранкової атаки рф є влучання