Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Затримано жителя Дніпропетровщини, який «зливав» інформацію про місця дислокації наших військових

Мешканець Новомосковська, будучи прихильником «руського миру», передавав через соціальну мережу громадянам рф інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ на території міста. У текстових повідомленнях корегувальник підтверджував ворогові координати військових об’єктів за допомогою посилання на Google maps. Про це повідомляють в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Крім того, він передавав окупантам координати міських торговельних закладів, центральних площ та інших місць масового перебування людей. При цьому у «звітах» змінював їхні назви і позначав як військові об’єкти. Отримані відомості потрібні були загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських містах.

За це агресор обіцяв своєму поплічнику гроші та «посаду» у лавах окупаційної адміністрації у разі захоплення регіону, зазначають у СБУ.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено ноутбук із доказами його причетності до протиправної діяльності.

Чоловіку повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Дніпрі судитимуть жінку, яка коригувала вогонь окупантів та здавала розробки стратегічного оборонного підприємства