Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зарядити телефони, випити чаю та зігрітися: у Дніпрі на базі шкіл працюють Пункти незламності

У дніпровських школах почали відкривати Пункти незламності. Під час блекауту там можна зігрітися, зарядити мобільні пристрої і відпочити. Є там навіть інтернет. Скільки годин на день працюють Пункти незламності і в яких саме школах?

Віктора Нецького, директор школи № 31: «Пункт незламності починається з пункту чергового, який надає відвідувачам інформацію щодо того, що він може отримати в цьому пункті».

Їх створили у 40 дніпровських школах, де є базові укриття. Тут створюють відповідні умови на час блекауту, щоб люди могли зігрітися, підзарядити телефони тощо.

Наталя Пшенічнікова, директорка школи №2: «Проведена оновлена система вентиляційна, зроблено два санвузли, у нас є два виходи. Міська рада подарувала і знарядила такі обігрівачі, у нас є на всю площу. Є питна вода, є технічна вода і є генератор».

У цьому пункті одночасно можуть розміститися до 500 людей. До речі, сюди приходять не тільки зарядити телефон. Батьки з дітьми йдуть до викладачів на консультації.

Наталя, вчителька початкових класів: «У нас асинхронне навчання, тому що дитина не може підключитися до Тімс, і коли в мене є вільний урок, я з ним займаюся асинхронно. Ну, зараз так вийшло, що в нього сів телефон, довелося спуститися в укриття, тут є змога зарядити телефон. В школах облаштували і куточки для дітей, мам з немовлятами і навіть для домашніх тварин».

А в цьому шкільному Пункті незламності створили для дітей новорічну атмосферу.

Наталя Євсевська, директорка НВК № 136: «Ми уже налаштувалися трошки на різдвяний настрій. Зробили трошки крок вперед, але, я вважаю, це дуже важливо в такий період, тому що у нас було три відвідувачі, серед яких була мама з двома дітьми і вони фотографувалися біля ялинки. Наш основний принцип при обладнанні цього Пункту незламності — був принцип комфорту і безпеки. Там ми розмістили телевізор, заступник з виховної роботи загрузив на флешку багато цікавого матеріалу — українські пісні, українські мультфільми».

У Пунктах незламності чергують медичні працівники і психологи.

Алевтина Шепотько, практична психологиня: «Ми готові працювати та надавати первину психологічну допомогу. У нас є навчені люди і ми можемо проводити заняття стабілізаційні для того, щоб керувати власними емоціями в такі складні часи».

Працюють пункти незламності з 8:00 ранку до 22:00. Їхні адреси можна знайти на офіційній сторінці Дніпровської міськради.