Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Запаси і очищення води у міських лікувальних закладах: як організовано забезпечення

Чистота та стерильність – запорука надання якісної медичної допомоги. Саме тому в Дніпрі медзаклади забезпечують усім необхідним. Так в одній з міських лікарень є окрема фільтрувальна станція та відділ стерилізації. 

Лікарні Дніпра забезпечені всім необхідним для надання допомоги постраждалим. Одна з важливих потреб медичних закладів – питна та технічна вода.

Юрій, працівник закладу: «В нас зберігається 15 тонн питної води для наших хворих. Води для приготування їжі в нас зберігається 7,5 тонн. Так що ми забезпечені водою».

Цих запасів вистачить приблизно на 3 місяці. А у відділені гемодіалізної терапії працюють фільтри для очистки води.

Дмитро, працівник відділення гемодіалізної та еферентної терапії: «Наше відділення проводить і надає допомогу хворим з термінальною, хронічною нирковою недостатністю. Вони потребують проведення замісної ниркової терапії 3 рази на тиждень».

Для проведення процедури необхідна спеціальна підготовка води. Тож заклад для цього повністю обладнаний.

Дмитро, працівник відділення гемодіалізної та еферентної терапії: «У нас є система водопідготовки 3-ступенева і зворотній осмос, який дозволяє проводити повну очистку води перед підготовкою до гемодіалізу».

Також лікарня має спорудження для стерилізаційного відділення, де обробляють інструменти. Окрім цього заклад має повний запас ліків, який за потребую регулярно поповнюють.

Читайте також: У Дніпрі одиноким літнім містянам і внутрішньо переміщеним особам пропонують безкоштовні гарячі обіди