Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Запас посипальних матеріалів та унікальна спецтехніка: Дніпро готується до зими

Снігоприбиральна та посипочна техніка, запас піщано-соляної суміші. Спецехніка Дніпра готова до зимового періоду на 90%. Комунальні служби мають усе необхідне обладнання та матеріали для якісної і своєчасної боротьби з наслідками снігопадів.

«Дніпро готується до зими! 90% снігоприбиральної техніки вже готово. Залишилося пофарбувати і усунути певні недоліки».

Понад пів тисячі дорожніх робітників і 177 різних машин спецтехніки готові до роботи одразу, як це знадобиться.

«Тут підготовлено все, що встановлюється на автомобілі, піскорозкидальну техніку, яка використовуватиметься в зимовий період».

Комунальна техніка в Дніпрі унікальна тим, що одні й ті ж самі машини підмітають вулиці міста влітку і посипають слизькі автошляхи чи прибирають сніг взимку. Все це завдяки змінним насадкам, які швидко можуть «перевзутися» з літніх на зимові.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Ця техніка в нас комбінована. Всі знають що тримати техніку, яка працює тільки взимку або тільки влітку, дуже дорого для міста. Тому наші машини комбіновані. Влітку вони можуть бути самоскидами, взимку — солерозкидачами. Навантажувачі і взимку і влітку працюють».

Окрім техніки, вже підготовлені технічна сіль та пісок. Дороги обробляються комбінованою піщано-соляною, сумішшю для кращого зчеплення з дорожнім покриттям.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Загалом по місту вже заготовлено 25 тисяч тонн посипальних матеріалів. Достатньо цього чи недостатньо? Ну, до кінця цього року вистачає, але в залежності від погодніх умов. Тому немає сенсу заготавлювати більше, Можливо, вони не будуть потрібні».

Ближче до зими біля зупинок транспорту і на перехрестях почнуть встановлювати ємності з посипальними матеріалами.

Читайте також: Комунальну техніку в Дніпрі готують до осінньо-зимового періоду