Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Заощаджуємо електроенергію, щоб не залишитися без світла: через похолодання навантаження на енергосистему зросло

В енергосистемі України спостерігається дефіцит — вчора ввечері НЕК “Укренерго” залучала аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії та Польщі. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Споживання збільшилось через похолодання, що спричинило додаткове навантаження на електростанції. Через це на аварійний ремонт перевели кілька блоків ТЕС, 

Проте в Укренерго зазначають, що відключення світла не прогнозується.

За останній тиждень температура повітря в Україні знизилася на 6 °C. Споживання електроенергії за цей час збільшилось на 11% та продовжує зростати. Для енергосистеми — це дуже стрімке та відчутне навантаження. Для того, щоб задовольнити такий попит, необхідно, щоб в системі працювало додатково ще 1 атомний блок та 2-3 блоки теплоелектростанцій. Теплові електростанції, які минулої зими були одними з основних цілей ворога, суттєво постраждали під час російських терористичних атак. Не всі була можливість відремонтувати і повернути в роботу. Але й відремонтовані енергоблоки після пошкоджень не можуть нести підвищене зимове навантаження. 

Українців закликають заощаджувати електроенергію:

Читайте також: Філатов увійшов до сотні українців, які роблять найбільший внесок у незалежність та майбутнє України, — рейтинг «Української правди»