Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Замість Курчатова — 128-ї бригади ТрО: у Дніпрі відкрили табличку з новою назвою вулиці

У Дніпрі офіційно замінили стару назву вулиці Курчатова на 128-ї бригади ТрО. Бійці бригади — дніпряни, які пішли боронити Україну з початку повномасштабного вторгнення. 

Володимиру 64 роки. Він з Луганська. І сьогодні разом з родиною прийшов подивитися, як вулиця Курчатова офіційно змінить свою назву.

Володимир, військовослужбовець: «Приємно здивований цею новиною. Важаю, що ця бригада заслужила. Тут багато, 90 відсотків, — це люди з Дніпра. Це найкращі люди Дніпра. Я щасливий, що мені випало з ним воювати».

Чоловік й досі служить у 128-й бригаді. Планує і й надалі боронити Україну. А його дружина згадує день, коли вони вимушені були покинути свій дім.

Катерина, дружина Володимира: «25 лютого виїхали з дому, не знали що робити. Приїхали до дітей в Дніпро. Чоловік на другий чи на третій день сказав: «Я так не можу, піду захищати». Приймається важко, але комусь це потрібно робити».

Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «На 41-й сесії міської ради, яка була 20 вересня, було прийнято рішення про перейменування однієї з вулиць на честь 128-ї бригади. Це дуже важливо для того, щоб пам’ять про визначні події і визначних мешканців завжди була у наших городян».

З 2022 року у Дніпрі перейменували понад 300 вулиць, у планах ще 230.

Тарас Шевченко, технічний директор КП «Дніпровський метрополітен» ДМР: «Це дуже добре, коли на честь наших героїв, які захищають не тільки місто, але і нашу країну, на честь таких героїв у нас відбувається перейменування вулиць. Передаємо табличку з назвою вулиці Курчатова до Музею історії Дніпра. Це тепер буде музейний експонат, як минуле нашого міста».

Читайте також: Боти та маніпуляції: мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до всеукраїнського уроку з медіаграмотності