Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Залишилася тільки вирва!”, — історія дніпрянина, будинок якого зруйнувала ракета рф

Мали відзначати народини доньки, а натомість розбирали руїни власного будинку. 29 грудня – день, який змінив життя двох сусідів. Їхнє житло вщент зруйнувала російська ракета.

Вранці 29 грудня Ігор вирушив на роботу, вдома залишилися дружина та домашні улюбленці. В цей день його донці виповнилося 16 років, але російська ракета зірвала родинне свято.

“У нас гора була, мусорка, стіни не витримали. Ось тут тільки біля ванни стояли стіни, які дружину дістали, врятувало дружину, що стіни ось так стали. Лікарі кажуть, що з такими руйнуваннями вона в бронежилеті народилась”, – розповів власник зруйнованого будинку Ігор Рубан.

Окрім дружини в будинку були 5 собак та один кіт, один з хвостатих загинув.
А в будинку товариша та сусіда Ігоря – Олексія вижити не вдалося нікому. В той день чоловік теж поїхав на роботу, а вдома залишилася мати та чотирилапі улюбленці – 6 котів та собака.

“Новорічні свята, готувалися до свят і тут мені Ігор подзвонив сказав: “Льоха, “приліт” у наш дім давай сюди. Тут вирва. Довго шукали матір, десь о 14 годині ми знайшли її на даху у сусідів”, – ділиться власник зруйнованого будинку Олексій Баранов.

Залишки зруйнованого будинку вже прибрали, вирву засипали. В перші ж хвилини тут працювали ДСНС, поліція, волонтери та комунальні служби.

“На сьогодні вже виконано вивози будівельного сміття, а також зроблено попередне планування ділянки. Загалом на цій вулиці та будинках поруч постраждало 37 будинків. Було задіяно багато вантажних машин, а також підйомні погрузчики. Погода сприяла, міські комунальні служби змогли вивезти досить швидко, виконати всі необхідні роботи, і ділянка була вже в такому вигляді, в якому вона є зараз”, – повідомив заступник голови Центральної адміністрації ДМР Олег Черняк.

Зараз на місці продовжують підключати електрику, газ. Олексій та Ігор займаються похованнями та лікуванням постраждалих родичів, а також відновленням документів, які були втрачені після ракетної атаки росіян. Мешканці пошкоджених, або зруйнованих будинків, можуть звернутися по допомогу за адресами вулиця Янгеля 3, а також проспект Лесі Українки 65.

Читайте також: За день по Нікопольщині поцілили 8 ворожих дронів-камікадзе, ще 6 разів окупанти обстрілювали з важкої артилерії