Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Захисника Зміїного, який повернувся з полону, нагородили відзнакою

Автор фрази про напрямок руху російського корабля – прикордонник Роман Грибов, повернувся з полону.  Йому вже вручили відзнаку «За заслуги перед Черкащиною». Про це написав у телеграм каналі голова Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець.

«Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного військового. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність. Від усієї громади вручив Романові відзнаку «За заслуги перед Черкащиною». Із такими захисниками ми обов’язково переможемо!», – написав Ігор Табурець.

Нагадаємо, «Русский военный корабль, иди на …» — це легендарна фраза-відповідь українських прикордонників з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 2022 року отримав російський окупаційний корабель на пропозицію здатись.

Цей вираз став гаслом, символом боротьби України з російськими військами. Його повторювали прості українці на кухнях, українські політики під час промов, українські компанії у своїх повідомленнях. Його дублювали на білбордах, малювали на стінах, ставили на аватарки та повторювали у мемах.