Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Захищаючи Україну від ворога, загинув поліцейський з Криворіжжя: фото

Поліцейський Валентин Звягінцев родом із села Лозуватка Криворізького району отримав смертельне поранення, захищаючи Україну від ворога. 29-річний старший лейтенант поліції загинув 27 лютого. Указом Президента України від 28 лютого поліцейського офіцера Софіївської територіальної громади Валентина Звягінцева нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області.

«Він хотів бути потрібним, допомагати людям. Завжди гостро відчував несправедливість, тому йому легко було вирішувати конфліктні ситуації. Багато уваги приділяв дітям, виступав у школах з лекціями, відвідував дитячі садки», — згадує про чоловіка вдова загиблого Інна Звягінцева.

«Валентин любив життя, людей, допомагав їм, ніколи нікого не засуджував і не дозволяв іншим цього робити. Завжди намагався знайти компроміс, зрозуміти людину та не допустити конфлікт. Любив розмовляти з місцевими, з людьми поважного віку, дізнаватися їх потреби. Не раз до мене в селі підходили люди і гарно відгукувалися про мого сина, хвалили його», — згадує мама захисника Тетяна Звягінцева.

Без чоловіка та батька залишилась дружина Інна та двоє синів 3-річний Клим та 9-річний Денис.