Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Західна медицина у Дніпрі: як безкоштовно отримати реабілітацію для дітей

З дитинства не тільки з мамою, а і з лікарями. В одній з дніпровських лікарень працівники не лише рятують дітей, а й дають їм шанс жити на рівні з усіма. Юних пацієнтів лікують за принципами західної медицини, розвиваючи не тільки фізичні здібності, а й вміння жити у соціумі.

Це Матвій. У 7-місячному віці його доправили до однієї з дніпровських лікарень з діагнозом «артогрипоз». Це невиліковне захворювання, яке викликає обмеження руху суглобів і розвитку м’язів. Однак при правильному і своєчасному лікуванні можна покращити якість життя хворого. Наразі хлопцю вже 2,5 роки. Завдяки лікарям з кожною реабілітацією малюку стає легше.

Оксана, мати Матвія: «Ми були у дуже тяжкому стані. Прийшли сюди у тяжкому стані і їздимо сюди, до Дніпра, постійно, кожні 2 місяці».

Деяких маленьких пацієнтів лікарі знають буквально з народження. Один з таких — Максим. Він народився з вагою менше кілограма. Зараз йому 9 років. Хлопець не лише вижив, а й зміг у буквальному сенсі стати на ноги.

Світлана, мати Максима: «Лікарі та реабілітологи — ніхто нам не відмовляє, виходжують його. Бо зараз у нас все по тазостегновому, все по кістках — ортопедія, трішки є і неврології».

Аби досягти найліпших показників, лікарі проводять реабілітацію за стандартами західної медицини.

Олексій, лікар фізично-реабілітаційної медицини: «Ми займаємось суто фізичною терапією — це лікування вправами. Також допомагаємо дітям ерготерапією. Якщо просто сказати — це навчання якимось навичкам, наприклад, застібувати ґудзик або будь-які навички самообслуговування. Також із сектору допомоги таким дітям — це робота з психологом дитячим, робота з логопедом».

Від початку повномасштабної війни кількість пацієнтів у лікарні збільшилась у три рази.

Олена Коваль, завідувачка реабілітаційного відділення: «Це пов’язано з тим, що багато людей переїжджають сюди. Що ми — як такий форпост. Наша область є форпостом для інших областей, які східніше знаходяться».

Лікарня працює понад 5 років. За допомогою сюди звертаються як діти, так і дорослі.

Читайте також: Поліція документує наслідки атак рф по Нікопольщині