Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За зимовий період у Дніпрі сталось 12 нещасних випадків на воді, 9 людей загинули

Черговий по місту Дмитро Редька – заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту поспілкувався зі співробітниками водолазно-рятувальної групи, які за дорученням міського голови Дніпра здійснюють нагляд за водним простором, рятують людей, які опинились на водному просторі у небезпеці.

Водолазно-рятувальна група діє цілодобово та в усі пори року. Але взимку співробітники особливо пильні, оскільки це крига, вихід рибаків на лід.

Підрозділ добре оснащений. Міська рада взаємодіє з підрозділами ДСНС та виділяє кошти на придбання обладнання.

Старший водолаз-рятувальник водолазно-рятувальної групи Віктор Філатов повідомив, що за зимовий період сталось 12 нещасних випадків на воді, 9 людей загинули, з них 3-є дітей. Врятовано загалом було 45 осіб.

У групи є спеціальне обладнання на якому рятівники можуть пересуватися як по воді, так і по кризі. Час від початку виклику до моменту виїзду сягає 2 хвилини.

Частіше за все виклики надходять під час криги, а також у сезон купання. Ці періоди є однаково небезпечними.

«В час коли немає викликів ми проводимо заняття, 5 днів на тиждень. Це є ціла система занять. Наприклад, психологічна, домедична допомога, службова та тактична підготовка. Навчання відбувається як з теоретичної підготовки, такої як написання конспектів, так і з практичної – учбові спуски тощо», – розповів старший водолаз-рятувальник водолазно-рятувальної групи Віктор Філатов.

Читайте також: Ціна на капусту в Україні б`є рекорди: чи буде вона ще зростати.