Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За знищення пам’ятки архітектури на Дніпропетровщині затримали вандала

За підозрою у знищенні пам’ятки архітектури поліцейські Кам’янського затримали 35-річного чоловіка. Зловмисник пошкодив надгробну плиту на братській могилі та викрав з неї металеві частини, які потім здав на металобрухт. Про це повідомляє Кам’янське районне управління поліції.

«Було встановлено, вночі чоловік прийшов на територію військового кладовища, де пошкодив надгробну плиту та викрав з неї металеві пластини з іменами загиблих. Після чого пластини розбив на фрагменти і втік з місця злочину. Викрадене він заховав в лісопосадці. Вранці злодій повернувся до схованки, де забрав пластини. Після чого продав їх чоловіку, який скуповує металобрухт», – йдеться у повідомленні.

В результаті проведення розшукових заходів поліцейські Кам’янського РУП затримали злодія. Ним виявився 35-річний раніше судимий місцевий житель.

Під час слідчих дій поліцейські вилучили частину пошкоджених плит.

За погодженням з Кам’янською окружною прокуратурою чоловіку повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте також:  Надавали ляпасів: на Дніпропетровщині через зйомки відео для соцмереж загинув чоловік.