Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За рік завдяки програмі “Дніпро – спортивна столиця”, відбулося чимало спортивних заходів


За рік завдяки програмі “Дніпро – спортивна столиця”,  в нашому місті відбулося чимало спортивних заходів, але найяскравішими та найбільш масштабними були все ж таки марафони. Ще ніколи  містяни так багато не бігали. А розпочалося все – з напівмарафону.


«Это спортивное мероприятие ориентировано не только на самих жителей города, оно также ориентировано глобально на всю Украину, оно развивает спортивный туризм, чтобы люди могли приехать и пробежать полумарафон», – говорить генеральний директор компанії Run Ukraine Дмитро Черницький.

На забіги до Дніпра, дійсно, з’їжджалися спортсмени  з усіх куточків України.

«Це треба бути просто фанатом спорту, бігу і тоді все буде  виходити. Треба жити тільки спортом, все інше має бути на другому плані, й перемога буде завжди», – запевняє учасник Interpipe Dnipro  Half Marathon Сергій.

Перший напівмарафон пройшов на ура, без травм та госпіталізацій,  як і просив мер у своєму жартівливому зверненні до бігунів.

«Большая просьба ко всем: бежим легко, ненапряжно,  бережем сердечно-сосудистую систему, не расстраиваем мэра – без травматизма. И всем личных рекордов!», – просить міський голова Борис Філатов.

Спортивний захід залишив по собі настільки приємне враження, що його вирішили повторити на День Незалежності. Але відрізнявся він цікавою особливістю: всі учасники були вдягнені  у вишиванки. Мовляв, Дніпро не лише спортивна столиця, а й місто патріотів.

«Отличные  ощущения. Приятно было выступать .Я первый раз на таком уровне», – говорить переможець серед чоловіків на 5км дистанції Святослав.

У всіх забігах не було вікових обмежень. Це неабияк тішило містян. Готувалися по-різному: хтось підійшов до цього серйозно, а хтось сподівався на власні сили.

«Я только зарядку делаю регулярно и работаю как катюга», – посміхається найстарший учасник забігу на 3 км. Віктор Задирко.

Та забіг у вишиванках  був лише розминкою перед головною спортивною подією року: DNIPRO ECO MARATHON. Місто вперше в історії провело забіг на повну марафонську дистанцію – 42 кілометри 195 метрів.

«Важливо проводити такі заходи, бо це в першу чергу популяризація спорту, виховання здорового способу життя», – стверджує спортсмен Денис Мінін.

«Мені непросто бути одночасно й організатором і спортсменом – це багато нервів і  праці, але  вирішила що не можу перший в Дніпрі марафон не пробігти», – зізнається організатор DNIPRO ECO MARATHON Марина Філатова.

Аби Дніпро Еко Марафон став святом дійсно для всіх – організатори влаштували ще й забіг під назвою «Миля Єдності». В ній взяли участь люди з особливими потребами.

«Щось із серії: всі біжать і я побіжу.  Взагалі так, цікаво. Я й влітку брала участь  і зараз теж. Минулого разу було легше. Цього разу якось важче, але все одно все добре», – говорить учасниця забігу «Миля Єдності» Софія.

Дніпро настільки  показало своє бажання і вміння проводити спортивні заходи високого рівня, що наступної осені наше місто вперше прийматиме чемпіонат України з легкої атлетики.

«Сподіваюсь, що з травня 2016 року, розвиток легкої атлетики в Дніпрі, взяв свій новий початок. Це на нас накладає дуже серйозне зобов’язання. Але я впевнена на 100%, що ми впораємося з поставленими завданнями», – говорить організатор DNIPRO ECO MARATHON Марина Філатова.

Тож  2016 рік видався багатим на спортивні події  в Дніпрі: чого варті лише ці забіги! Та дбали не лише про спорт, міська влада зробила чимало й для духовного розвитку містян у рамках програми “Культурна столиця”, Про це вам розповість моя колега,Оксана Онищенко.