Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За організацію та участь у «сходках» затримано «ворів у законі» «Умку» та «Лашу Свана»

Правоохоронці встановили всі сфери їхньої діяльності та зв’язки.

Для вирішення конфліктів та координації кримінальної діяльності «вори в законі», які підозрювалися у поширенні злочинного впливу, організували кілька так званих «сходок» за участю представників криміналітету.

На «зібраннях» вони прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з так званого «злодійського общака» на «святкові потреби» криміналітету та «ворів в законі», які знаходяться у місцях позбавлення волі. Також наділили ширшими «повноваженнями» лідера ОЗГ – збір коштів, одержаних злочинним шляхом на території Одеси.

Зібрані докази стали підставою для затримання «ворів в законі» на прізвиська «Умка» та «Лаша Сван».

Відомо, що «Умка», коронований у 2014 році, та «Лаша Сван», «вор в законі» з 1995-го, здобули свої «звання» від топ-представників російського кримінального світу.

Досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

За організацію та участь у так званій «сходці» їм може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна, а за поширення злочинного впливу  – до 15 років.

У межах даного кримінального провадження оперативники та слідчі продовжують збирати докази протиправної діяльності інших представників криміналітету для притягнення їх до відповідальності.

Читайте також: Олігархи та «авторитети» намагаються засудити військових у Дніпрі.