Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За два місяці у Дніпрі було ліквідовано близько 30 сміттєзвалищ

У період травень-червень департаментом екологічної політики Дніпровської міської ради було ліквідовано близько 30 сміттєзвалищ об’ємом 500 тон безхазяйних відходів.

За дорученням міського голови Бориса Філатова щодо контролю і підтримки належного санітарного стану у місті директор департаменту екологічної політики ДМР Олег Семенко перевірив роботи з прибирання стихійного сміттєзвалища у Новокодацькому районі, вздовж обʼїзної дороги між ж/м Діївка-1 та ж/м Західний.

Раніше було проведено обстеження цього несанкціонованого, неконтрольованого звалища безхазяйних відходів.

Висновки комісії: виявлено сміттєзвалище предметів, що утворились у процесі споживання, які повністю або частково втратили свої властивості і не мають подальшого використання, площею приблизно 80 кв. м., обʼємом приблизно 20 куб. м.

Сміттєзвалища виникли внаслідок недотримання мешканцями міста Правил благоустрою території міста у сфері поводження з відходами. Незадовільний стан зазначеної території несе загрозу забрудненню атмосферного повітря в наслідок його загоряння.

До прибирання залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Працює один екіпаж, роботи триватимуть протягом дня.

«Об’єм сміттєзвалищ зараз дуже великий. За декілька місяців 4 рази ми перебрали норматив від норми накопичення, але працюємо. Можу сказати так, якщо за нормативами ми вивозили десь 1500-2000 тон на день, то зараз – приблизно 3700. Це повʼязано із сезонним прибиранням міста»,- наголосив Олег Борисович.

Щодо ліквідації сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Читайте також: У Дніпрі перевірили роботу перевізника твердих побутових відходів.