Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За дорученням міського голови, в Дніпрі продовжують облаштовувати укриття в садочках та школах

Підготовка та облаштування укриттів в навчальних закладах Дніпра. Чергова містом Ксенія Сушко, директорка департаменту гуманітарної політики, перевірила, як проходять ремонти та облаштування укриттів в одній зі шкіл та в дитячому садочку. 

«Кожна група в нашому садочку поділена за кольором. За цими кольорами діти можуть бачити, як виходити до укриття».

У дитячому садочку №160 запровадили кольорову систему. Вона допоможе організувати рух малечі до укриття під час повітряної тривоги.

Валерія Кохановська, в.о. директора ясел-садка №160: «У дитини буде бейджик, на бейджику буде прізвище та ім’я дитини. Також там будуть номери батьків, щоби в екстреному випадку ми могли додзвонитися».

Тут знаходяться два укриття, які розраховані на 120 дітей. Нещодавно у приміщенні завершили поточний ремонт.

Ксенія Сушко, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР: «Але продовжуються роботи з облаштування – це автоматична пожежна сигналізація, ще тут буде WiFi, інтернет. І також будуть закуплені сюди аптечки медичні, інструмент і місця для сидіння».

Облаштування укриттів виконують з дотриманням певних вимог, які затверджені на державному рівні. 

У школі №121 є все необхідне —вода, чай, кава, інтернет, обладнано різні приміщення.

Світлана Гавриленко, директорка школи №121: «У нас є ігрова кімната, обладнаний куточок матері та дитини, оснащене укриття лавами для сидіння, є медичний пункт, щоб надати допомогу».

Укриття розраховане на більш ніж тисячу людей.

Ксенія Сушко, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР: «Тут планується розміщувати чьотири школи. Одна школа сюди буде приходити, коли сигнал повітряної тривоги, бо знаходиться зовсім поряд. А ще дві будуть тут розміщуватися та навчатися».

Наразі продовжують працювати над тим, щоб збільшити кількість місць та зробити перебування в укритті максимально комфортним.

Читайте також: Дніпровський спортсмен виборов бронзу на чемпіонаті Європи з більярдного спорту