Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За добу оброблено 47 звернень містян до Громадської ради Дніпра

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 47 звернень.

Громадська Рада продовжує оперативно опрацьовувати всі повідомлення містян, які надходять на телеграм канал та пошту, а також на гарячу лінію Штабу Взаємодопомоги Громадської Ради.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим.

Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на отриману від жителів міста інформацію та готовність оперативно відреагувати на будь-які виклики.

Головне за день
Міська влада Дніпра робить все можливе, аби приборкати велику воду, яка нині підтоплює чимало населених пунктів по всій Україні. У нашому місті на вулиці Травневій вжито заходів, які дозволяють уникнути підтоплення: споруджено зливоприймач з відстійником.

Мешканці Травневої та Вологодської скаржилися на регулярне підтоплення, бо їхні вулиці розташовані нижче за сусідні, і дощова вода, за їхніми словами, утворювала у них ціле озеро. Мешканці навіть самостійно зробили злив у побутову каналізацію, яка могла її зруйнувати.

Працівники КП «Гідроспоруди» професійно виконали роботи зі створення зливоприймача та його підключення до побутової каналізації. Це особливо актуально для лівого берега, де зливової каналізації практично немає. Сподіваємось, що питання підтоплення вулиці Травневої буде вирішено. Тримаємо на контролі.

До іншого

Світло:

 Вода:

У понеділок, 17 квітня, КП «Дніпроводоканал» промив мережу пожежним гідрантом. У вівторок, 18 квітня, повідомляють, що вода вже стала чистішою.

Каналізація:

«Висловлюю вам свою подяку за зроблену роботу, люк зацементували, все було оперативно та швидко, якісно за два дні! Ми дзвонили на гарячу лінію та писали з листопада місяця, а у відповідь тиша. Ще раз дякую велике», – пише дніпрянка Ірина.

Вуличне освітлення:

«Висловлюю подяку за допомогу у вирішенні питання щодо відновлення освітлення у дворі вул. Троценка, 3. Співробітникам “Міськсвітла” – дякую за роботу! Ви всі – неймовірні!» – пише дніпрянин Артем.

Зв’язок:

«Геннадію Олеговичу, дякую ВАМ та вашій команді. Ангелині та Ярославу за розуміння. Дякую за вашу працю», – пишуть зі школи.

Аварійні дерева:

 Дороги, тротуари, двори:

“Добрий день! Хочу подякувати за зроблену роботу! Подавала заявку на латання дірок перехрестя вул. Камчатська та вул. Орловська. Підлатали всю вул. Камчатську та ще вище на квартал вул. Нестерова. Зробили швидко та якісно. Дякую велике!» – пише дніпрянка Ната.

Містяни дякують за красу в місті:

«Рідко їжджу набережною. І сьогодні була приємно вражена морем тюльпанів від Кайдацького мосту у бік центру. Дякую всім, хто сформував цю чудову ідею і хто втілив цю красу в життя. Безцінно вже те, що в такий важкий час є люди, які знаходять натхнення, енергію та засоби ВДИХНУТИ ЖИТТЯ у місто та його мешканців», – пише дніпрянка Галина.

Заявки щодо комунальних та інших проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:   

(095) 816-39-11   

(093) 261-32-25   

(063) 402-79-56   

(063) 681-61-82   

(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово.

Залишити заявку можна в коментарях. 

Читайте також: Підтоплення на Дніпропетровщині: оперативна інформація від ДСНС