Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За 50 днів цієї війни Україна стала героєм для всього вільного світу – Зеленський

Президент Зеленський у своєму зверненні розказав про злочини росії на Донбасі та реакцію світових лідерів на початок вторгнення.

Він зазначив, що для росії головною ціллю є схід України.

«За 50 днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації вони показали, що саме Донбас для росії – це головна мішень. Саме Донбас росія хоче знищити насамперед. Саме Луганську й Донецьку області російські війська руйнують так, ніби хочуть, щоб від них залишилося тільки каміння. І щоб там не залишилося людей взагалі.

Вони примусово забирають мешканців цих областей у свою армію. Вони кидають їх у найстрашніші бої, буквально в лоб нашій обороні. Вони руйнують міста й села Донбасу. Спалюють усе, що витримало вісім років тієї війни», — розказав він.

Зеленський згадав, як світові лідери відреагували на вторгнення росії.

«Я пригадую перший день вторгнення російської федерації. Я пригадую, що мені говорили 24 лютого. Зокрема й сильні світу цього. Мʼяко кажучи, ніхто не був упевнений у тому, що ми вистоїмо. Всі співчували. Багато хто радив полишити країну. Радили фактично здатися тиранії. Але й вони не знали нас. І вони не знали, наскільки українці сміливі, наскільки ми цінуємо свободу», — зазначив він.

Президент подякував за захист Збройним Силам України та нагадав, що оборона країни — це заслуга кожного українця.

«50 днів нашої оборони – це досягнення. Досягнення мільйонів українців. Кожного й кожної, хто 24 лютого ухвалив для себе основне рішення в житті – битися. Бути людиною. Не здаватися. І не зраджувати. … За 50 днів цієї війни Україна стала героєм для всього вільного світу. … Ви всі стали героями. Всі українці і всі українки, які вистояли, які не здаються. І які переможуть. Які повернуть Україні мир. Я впевнений у цьому», — наголосив він.