Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З турботою про захисників: дніпровські студенти печуть паски для військових

Великдень — церковне і сімейне свято, яке, на жаль, не всі українці цьогоріч зможуть провести разом з близькими. Студенти Дніпровського центру професійної освіти об’єднались з викладачами у прагненні подарувати тепло тим, хто проводить ночі у холодних окопах — нашим захисникам.

Для військових на передовій домашні паски — можливість хоча б ненадовго відчути тепло рідного дому. Дніпровські викладачі разом зі студентами ініціювали зворушливий флешмоб — печуть паски для оборонців.

Владислав, студент Дніпровського центру професійної освіти: «Перш за все — це якісь гарні емоції. Для військових це дуже важливо зараз, бо на фронті цих емоцій дуже мало, і треба влаштовувати якесь свято. У мене тато теж на війні зараз знаходиться, і йому було б приємно». 

Вся випічка — за класичним рецептом та з натуральних інгредієнтів. Прикрашають паски квітами жовтого та синього кольорів. Кухарі власноруч вирізали їх з мастики. Святкову випічку передадуть військовим, які боронять Донеччину.

Сергій Ільїнський, майстер виробничого навчання Дніпровського центру професійної освіти: «Плануємо зробити 50 пасок і 25 рулетів з маком, загальна вага 250 грам. Це десь 12.5-13 кг пасок будемо передавати».

Роботу виконували за ініціативи ГО «Асоціація рестораторів та готельєрів Дніпра». До роботи долучились четверо здобувачів освіти та шість майстрів виробничого навчання.

Читайте також: Чотири сотні корів з Бахмута прихистило фермерське господарство на Дніпропетровщині