Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З початку війни спортсмени Дніпропетровщини вибороли понад 80 медалей

Спортсмени Дніпропетровської області з 24 лютого вибороли більш ніж 80 медалей на міжнародних змаганнях. Зокрема, чемпіонатах світу, Європи, Єврокубках та Дефлімпійських іграх. Про це повідомили у ДніпроОВА. 

«Спортсмени області впевнено стають чемпіонами та здобувають призові місця, встановлюють рекорди. За час війни вибороли 31 перемогу. Загалом же – понад 80 медалей», – сказав директор департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Олександр Пшеничников.

Відзначилися представники плавання, боксу, греко-римської та вільної боротьби, дзюдо, карате, тхеквандо, бадмінтону, скелелазіння, легкої атлетики.

Зокрема, боксер Віталій Стальченко лише у квітні здобув три бронзові медалі на міжнародних турнірах у Сербії, Фінляндії та Чехії. 

Плавець Олександр Желтяков на міжнародному турнірі у Словенії здобув золоту медаль. А на ліцензійному чемпіонаті в Угорщині встановив юніорський рекорд та виконав норматив на участь в Олімпійських іграх 2024 року.

Ще два 11-класники з Дніпропетровщини вибороли дві нагороди на кадетському Кубку Європи у Страсбурзі. Золота медаль – у Крістіана Хохлова. «Бронзу» отримав Іван Чернишенко. 

Михайло Кохан здобув «золото» на Кубку Європи з метання молота у Португалії. А днями став срібним призером змагань з серії Золотого континентального туру в Найробі. 

Активно поповнюють скарбничку нагород спортсмени Дніпра. З початку війни здобули 24 міжнародні нагороди – 7 золотих, 6 срібних, 11 бронзових. Окремо «збирають медалі» спортсмени на Дефлімпійських іграх.

Читайте також: Ще дві медалі здобули спортсмени Дніпропетровщини на Дефлімпійських іграх