Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З початку року водолазно-рятувальна група Дніпра врятувала 61 людину, зокрема 9 дітей

Сьогодні в рамках чергування по місту заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР Дмитро Редька відвідав водолазно-рятувальну групу, яка займається рятуванням на воді, обслуговуванням водного простору на території міста.

«Постійно взаємодіємо із зазначеним підрозділом. Останнім часом було виділено допомогу у вигляді субвенції на придбання водолазного оснащення. Міська рада й надалі буде співпрацювати та за замовленнями керівників підрозділів надавати допомогу», – повідомив черговий по місту.

Заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Сергій Корінний відмітив, що завдяки тісній співпраці з міськими органами влади, зокрема з мером міста Борисом Філатовим, який дуже багато робить для пожежно-рятувальної служби, для водолазного-рятувальної служби було закуплено обладнання, яке допоможе водолазам виконувати ще краще завдання за призначенням, робити пошукові роботи.

За його словами, була виділена субвенція на придбання водолазних костюмів та обладнання, яке є необхідним для більш якісного виконання робіт за призначенням. Наразі проходить закупівля даного обладнання.

Також завдяки взаємодії з міською радою, вдалось залучити допомогу до нашого міста за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу. А саме це водний дрон. Це дрон останнього покоління, який є найкращий в Україні.

З початку року водолазного-рятувальна група провела 85 виїздів, було врятовано 61 людину, з яких 9 – діти.

«Основна пора нашої праці – це літо. Також багато роботи й взимку, але влітку виїзди частіші, через недбале ставлення людей до власної безпеки», – зазначив заступник начальника водолазного-рятувальної групи Віктор Сергєєв.

Завдяки допомозі від міської ради водолазного-рятувальна група планує закупити водолазні костюми для особового складу, щоб кожен був забезпечений індивідуальним костюмом. Це 5 гідрокостюмів сухого типу та 5 мокрого типу. Сухого типу костюми використовуються при зниженні температури води менше 10 градусів, мокрого типу при температурі вище. Костюми сухого типу використовуються переважно в зимовий період, мокрого – з весни по осінь, коли температура води перевищує 10 градусів. Також буде закуплено ще підводний радіозв’язок, для з’єднання 2-х робочих водолазів під водою та водолаза, який на суші.

Читайте також: У Дніпрі комунальники прибирали гілки та дерева, що впали під час негоди.